Investering

Met de grootste economie in Midden-Amerika en het Caribische gebied staat de Dominicaanse Republiek bekend om zijn positieve houding ten opzichte van buitenlandse investeringen. Volgens de Wereldbank werd de Dominicaanse Republiek gerangschikt als de grootste ontvanger van directe buitenlandse investeringen (FDI) in het Caribische gebied in 2012. In datzelfde jaar groeiden de rechtstreekse buitenlandse investeringen in de Dominicaanse Republiek met 59% als gevolg van de overname van Anheuser-Busch InBev van Cervecería Nacional Dominicana, de grootste brouwer van het land, voor meer dan US $ 1.23 biljoen. Zelfs zonder deze overname zouden directe buitenlandse investeringen in de Dominicaanse Republiek al in 2011 gestegen zijn door toegenomen investeringen in elektriciteit, de productie en de mijnbouw. Investeringen werden ook doorgevoerd in de productie van de export processing zones (EPZ), toerisme en vastgoed.

De Dominicaanse Republiek heeft een sterke geconsolideerde financiële sector en een goed georganiseerd bedrijfsleven. Dit zorgt voor nieuwkomers met netwerken die zichzelf snel invoegen in de industrie en de handel. De Dominicaanse Republiek, geografisch gelegen in de buurt van de belangrijkste markten, bevindt zich in het centrum van de Amerika’s. Het land heeft onder andere handelsovereenkomsten ondertekend die bevoorrechte toegang biedt tot de wereldmarkt naar de Verenigde Staten, Europa, Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

De Dominicaanse Republiek heeft de meeste vluchten van alle landen in het Caribische gebied en wordt bediend door acht internationale luchthavens. Snelwegen en locale wegen maken het gemakkelijk om te reizen naar alle drie de kusten van het land; de zuidelijke, de oostelijke en de noordelijke kust.

Andere pluspunten om zaken te doen in het land zijn onder andere de overvloedige beroepsbevolking van zowel niet-geschoolde en hoogopgeleide medewerkers. Er is een jonge en getalenteerde bevolking waaronder een groot aantal tweetalige werknemers. Het feit dat het land een binnenlandse markt van 10 miljoen heeft, maakt het alleen nog maar aantrekkelijker.

Afgezien van economische redenen maakt het weer, wat gezien wordt als een grote aantrekkingsfactor van de Dominicaanse Republiek, het een aantrekkelijke plek om te wonen en een gezin te stichten. Als een toonaangevende wereldwijde toeristische bestemming heeft het land meer dan 65.000 hotelkamers en 26 golfbanen op het strand, in de stad en in de bergen. Er kan uitstekend gewinkeld worden en zelfs producten vanuit de hele wereld worden er verkocht. Er zijn verfijnde restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden.

Voor een algemeen overzicht van het investeren in toerisme in de Dominicaanse Republiek zie: http://www.godominicanrepublic.com/wp-content/uploads/2013/10/DR-guia-inversiones-ENG-LR.pdf

Voor bijgewerkte economische rapporten over de Dominicaanse Republiek zie: www.bancentral.gov.do/english/index-e.asp

Het centrum voor export en investeringen (CEI-RD) is de Dominicaanse regeringsorganisatie die de beleggers bijstaat.

www.investinthedr.com
www.cei-rd.gov.do/ceird/pdf/brochures/investment_brochure.pdf

Voor vragen en antwoorden neem contact op met de afdeling Investering Promotie en Ontwikkeling van het Ministerie van Toerisme: invest@godominicanrepublic.com

Back to top